وقتی بین اپلیکیشنهای مختلف گوگل مانند جیمیل، گوگل مپس، تقویم، یوتیوب و سایر برنامهها جابهجا میشوید، احتمالا به حساب کاربری گوگلی که پایه و اساس همه آنهاست توجه چندانی نمیکنید. همچنین ممکن است از انبوه تنظیماتی که میتوانند تجربه کاربری شما را در این برنامهها شکل دهند، غافل شوید.
اگر تا به حال صفحه حساب کاربری گوگل خود را در مرورگر وب یا گوشی موبایلتان باز نکردهاید، باید بدانید که گزینههای بسیار زیادی در آنجا برای بررسی وجود دارند. این گزینهها شامل همه چیز میشود؛ از امنیت دادهها و تاریخچه جستجوهای شما گرفته تا ایمیل پشتیبانی که گوگل در صورت قفل شدن حساب (مثلا زمانی که رمز عبورتان را فراموش میکنید یا حسابتان هک میشود) برای بازگردانی دسترسی به آن نیاز دارد.
در این مطلب قصد داریم روی هفت مورد از تنظیمات کمتر شناختهشده تمرکز کنیم: تنظیماتی که شاید توجه زیادی به آنها نمیشود، اما همچنان بخش مهمی از نحوه عملکرد حساب کاربری و برنامههای گوگل شما را تشکیل میدهند. ارزشش را دارد که چند دقیقهای وقت بگذارید و این موارد را مرور کنید تا مطمئن شوید دقیقا همانطور که میخواهید تنظیم شدهاند.
همچنین کمی درنگ کنید و ببینید که میخواهید چه مقدار از اطلاعات شخصیتان را با گوگل به اشتراک بگذارید یا تمایل دارید چه حجمی از اطلاعات شما در فضای وب برای دیگران قابل مشاهده باشد. اجازه دهید میزان احساس راحتی و حساسیت شما نسبت به حریم خصوصیتان، شما را در تغییر این تنظیمات راهنمایی کند.
نقطه شروع برای دسترسی به همه این تنظیمات، صفحه حساب کاربری گوگل شما در بستر وب (به آدرس myaccount.google.com) است.
۱. آدرس خانه و محل کار خود را تنظیم کنید
گوگل از اطلاعات مربوط به محل زندگی و کار شما برای شخصیسازی تجربهتان استفاده میکند. این ویژگی بیش از همه در گوگل مپس کاربرد دارد، زیرا به این معنی است که میتوانید به جای اینکه هر بار آدرس را تایپ کنید، تنها با یک لمس، مسیر بازگشت به خانه یا محل کار خود را پیدا کنید. هر زمان که مقصدی را جستجو میکنید، باید میانبرهای خانه و محل کار را روی صفحه ببینید.
۲. اطلاعات پروفایل گوگل خود را ویرایش کنید
شاید حساب گوگل خود را مثل پروفایل فیسبوک یا اینستاگرام ندانید، اما گوگل هم بخشهایی از اطلاعات شما را با دیگران به اشتراک میگذارد. به عنوان مثال، اگر از طریق جیمیل به کسی ایمیل بزنید، آن شخص میتواند روی عکس پروفایل شما کلیک کند و هر چیزی که در صفحه حساب گوگل شما در حالت عمومی (Public) قرار دارد را ببیند. به همین ترتیب، اگر در نقشه گوگل نظری ثبت کنید، کسانی که آن را میخوانند میتوانند روی نام یا تصویر شما ضربه بزنند و تمام اطلاعات عمومی حسابتان را مشاهده کنند.
با کلیک روی هر مورد در این لیست، میتوانید تغییرات لازم را اعمال کرده و تنظیمات نمایش آنها را عوض کنید.
۳. مخاطبین بازیابی حساب را مشخص کنید
مخاطبین بازیابی افرادی هستند که اگر روزی دسترسیتان به حساب کاربری قطع شد، شما و گوگل میتوانید از آنها کمک بگیرید. این ویژگی به عنوان یک شبکه ایمنی بسیار خوب عمل میکند. مخاطبین بازیابی میتوانند هویت شما را تایید کنند و به گوگل اطمینان دهند که شما همان شخصی هستید که ادعا میکنید. هک کردن یا جعل هویت یک انسان واقعی، بسیار سختتر از دور زدن یک رمز عبور یا پینکد است.
برای تنظیم یا تغییر این افراد، مسیر Security & sign-in (امنیت و ورود) و سپس Recovery contacts را انتخاب کنید. افرادی که انتخاب میکنید یک اعلان در صندوق ورودی ایمیل خود دریافت میکنند و باید روی یک لینک کلیک کنند تا با پشتیبانی از شما موافقت کنند؛ این کار صرفا برای این است که گوگل مطمئن شود این افراد واقعا شما را میشناسند. بهتر است از قبل به آنها اطلاع دهید تا ایمیل گوگل را نادیده نگیرند.
۵. ذخیره خودکار مخاطبین را فعال (یا غیرفعال) کنید
شما از طریق برنامهها و سرویسهای مختلف گوگل با افراد زیادی در ارتباط خواهید بود و گوگل میتواند شماره یا ایمیل این افراد را بهطور خودکار در لیست مخاطبین شما ذخیره کند. برای روشن یا خاموش کردن این قابلیت، به بخش People & sharing (افراد و اشتراکگذاری) بروید و گزینه Contact info saved from interactions (اطلاعات تماس ذخیرهشده از تعاملات) را انتخاب کنید.
گاهی اوقات این ویژگی میتواند برای پیدا کردن شخصی که یادتان میآید قبلا با او در ارتباط بودهاید (حتی اگر اطلاعاتش را بهطور دستی ذخیره نکرده باشید) مفید باشد. اما در مواقع دیگر، ممکن است باعث شلوغی و بینظمی بیش از حد لیست مخاطبین شما شود. بنابراین، این مورد را بر اساس سلیقه خودتان تنظیم کنید.
۶. از دستگاههای قدیمی خارج شوید
اگر در سالهای گذشته از چندین گوشی، تبلت و کامپیوتر مختلف استفاده کردهاید، بهتر است خطر دسترسی دیگران به آن دستگاهها و ورود به حساب گوگل خود را به حداقل برسانید. احتمالا قبل از فروش یا واگذاری دستگاههای قدیمی به دیگران، اطلاعات آنها را پاک کردهاید، اما برای احتیاط بیشتر، بررسی این بخش ضروری است.
اگر اشتباها دستگاهی را که هنوز از آن استفاده میکنید حذف کردید، جای نگرانی نیست؛ تنها کاری که باید انجام دهید این است که در آن دستگاه دوباره وارد حساب گوگل خود (Sign in) شوید.
۷. فعالیتهای وب خود را بهطور خودکار پاک کنید
گوگل دادههای زیادی از کاربران خود جمعآوری میکند، اما شما میتوانید کاری کنید که این اطلاعات بهطور منظم و خودکار پاک شوند. به بخش Data & privacy و سپس Web & App Activity (فعالیتهای وب و اپلیکیشن) بروید تا گزینه Auto-delete (حذف خودکار) را ببینید. میتوانید تنظیم کنید که این دادهها پس از ۳ ماه، ۱۸ ماه یا ۳۶ ماه بهطور خودکار از حساب شما محو شوند.
صفحهای که در آن هستید به شما نشان میدهد که این حذف شامل چه فعالیتهایی میشود. معمولا این اطلاعات دربرگیرنده مواردی مانند تاریخچه جستجوهای اینترنتی شما، اپلیکیشنهایی که نصب کردهاید، مکانهایی که در نقشه گوگل جستجو کردهاید و اخباری است که خواندهاید.















نظرات کاربران