ICTPRESS - کاربران کلاود میتوانند اطلاعات ذخیرهشده از گفتوگوهای قبلی را ویرایش یا حذف کنند، فرایند ایجاد حافظه را متوقف سازند و درباره نگهداری اطلاعات حساس کنترل بیشتری داشته باشند. آنتروپیک همچنین امکان مدیریت حافظه پروژهها و انتقال اطلاعات از چتباتهای دیگر را فراهم کرده است.
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از انگجت، چتبات کلاود با استفاده از قابلیت حافظه، اطلاعات و ترجیحات کاربران را از گفتوگوهای قبلی به خاطر میسپارد و بر اساس آنها پاسخهای شخصیسازیشدهتری ارائه میدهد. با این حال، ممکن است اطلاعات ذخیرهشده نادرست یا قدیمی باشند یا کاربران بخواهند برخی جزئیات شخصی را از حافظه هوش مصنوعی حذف کنند. آنتروپیک ابزارهایی برای مدیریت این اطلاعات در اختیار کاربران قرار داده است.
این شرکت قابلیت حافظه را از سال ۲۰۲۵ به کلاود اضافه کرد. این ویژگی به چتبات اجازه میدهد اطلاعات موردنیاز برای درخواستهای بعدی را حفظ کند تا کاربران مجبور نباشند در هر گفتوگو جزئیات قبلی را دوباره توضیح دهند.
این قابلیت برای کاربران رایگان و پولی در دسترس است و در بهروزرسانیهای اخیر، امکان اشتراکگذاری حافظه میان گفتوگوها و نشستهای کاری کلاود ورک نیز فراهم شده است.
چگونه حافظه کلاود را در نسخه وب ویرایش کنیم؟
۱. از منوی پروفایل وارد بخش تنظیمات (Settings) شوید.
۲. بخش حافظه (Memory) را باز کنید.
۳. در قسمت موضوعات (Topics)، اطلاعات ذخیرهشده در موضوعات مختلف را مشاهده کنید.
۴. برای اصلاح اطلاعات هر موضوع، نماد ویرایش را انتخاب کنید و برای حذف آن، روی نماد حذف بزنید.
۵. هنگام ویرایش، از کادر پیام برای توضیح تغییرات موردنظر استفاده کنید. برای مثال، میتوانید از کلاود بخواهید ترجیحات قبلی شما را اصلاح کند یا اطلاعاتی را که دیگر اعتبار ندارند، کنار بگذارد.
ویرایش حافظه کلاود در تلفن همراه
در نسخه موبایل نیز میتوان اطلاعات ذخیرهشده را مدیریت کرد. برای این کار، ابتدا روی نماد پروفایل بزنید و وارد تنظیمات شوید.
سپس در بخش برنامه (App)، گزینه قابلیتها (Capabilities) را انتخاب کنید و با پیمایش صفحه به قسمت فایلهای حافظه (Memory files) بروید.
با انتخاب هر موضوع، میتوانید اطلاعات مرتبط با آن را بررسی کنید. برای اصلاح اطلاعات، از کادر پیام استفاده کنید و برای حذف آنها، نماد سطل زباله را لمس کنید.
کنترل ذخیره اطلاعات حساس در حافظه کلاود
یکی از قابلیتهای سیستم حافظه کلاود، گزینه «گنجاندن موضوعات حساس در حافظه» است که کنترل بیشتری درباره نگهداری اطلاعات شخصی در اختیار کاربران قرار میدهد.
کلاود بهطور پیشفرض اطلاعات مربوط به موضوعاتی مانند وضعیت سلامت، نژاد، قومیت، باورهای مذهبی، گرایشهای سیاسی و هویت جنسیتی را در حافظه خود ذخیره نمیکند.
با فعالکردن این گزینه، چتبات میتواند اطلاعات مرتبط با این موضوعات را نیز به خاطر بسپارد. طبق توضیحات آنتروپیک، در نسخههای پشتیبانیشده، هنگام ایجاد حافظه مرتبط با موضوعات حساس، به کاربر اطلاع داده میشود.
فعالکردن این قابلیت، اطلاعات گذشته را بهصورت خودکار وارد حافظه نمیکند. همچنین برخی دادهها، از جمله شمارههای شناسایی دولتی، حتی با فعالبودن این گزینه نیز ذخیره نمیشوند. نحوه نمایش اعلانهای مربوط به اطلاعات حساس ممکن است در نسخههای قدیمیتر و اپلیکیشن موبایل متفاوت باشد.
چگونه حافظه کلاود را متوقف یا پاک کنیم؟
کاربرانی که نمیخواهند کلاود از گفتوگوهایشان حافظه جدید ایجاد کند، میتوانند گزینه «ایجاد حافظه از گفتوگوها» (Generate memory from chats) را غیرفعال کنند.
در این بخش، دو گزینه توقف موقت حافظه (Pause memory) و بازنشانی حافظه (Reset memory) نیز در دسترس است. توقف موقت، فرایند ایجاد حافظه را متوقف میکند؛ اما بازنشانی، اطلاعات حافظه قبلی را پاک میکند.
آنتروپیک هشدار میدهد که بازنشانی حافظه قابل بازگشت نیست. اگر کاربر بعداً قابلیت حافظه را دوباره فعال کند، کلاود فرایند ایجاد حافظه را از ابتدا آغاز میکند و به اطلاعات حافظه قبلی دسترسی نخواهد داشت.
برای گفتوگوهایی که کاربر نمیخواهد در حافظه ثبت شوند، امکان استفاده از حالت ناشناس (Incognito) نیز وجود دارد. این حالت با انتخاب نماد شبح در گوشه بالای رابط کاربری فعال میشود.
طبق توضیحات آنتروپیک، گفتوگوهای ناشناس به حافظه اضافه نمیشوند و برای آموزش مدلها نیز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
مدیریت حافظه پروژهها در کلاود
کلاود اطلاعات مرتبط با پروژهها را از حافظه عمومی جدا نگه میدارد تا اطلاعات نامرتبط با یک کار، زمینه موردنیاز برای انجام آن را اشغال نکنند. کاربران میتوانند با افزودن توضیحات، اسناد و اطلاعات گیتهاب، زمینه موردنیاز هر پروژه را مشخص کنند. کلاود همچنین در پایان روز خلاصهای از فعالیتهای انجامشده تهیه میکند که از همان رابط کاربری قابل ویرایش است.
اگر کاربری گفتوگویی را خارج از پروژه آغاز کرده باشد، میتواند از منوی سهنقطه گزینه «افزودن به پروژه» (Add to project) را انتخاب کند.
برای دسترسی به اطلاعات موردنیاز در ابزارها و پروژههای مختلف کلاود نیز امکان استفاده از بخش حافظه در منوی پروفایل وجود دارد.
آنتروپیک همچنین ابزاری برای انتقال گفتوگوها از چتباتهای دیگر به کلاود ارائه کرده است. کاربران میتوانند با انتخاب گزینه «شروع انتقال» (Start import) در بخش انتقال حافظه از ارائهدهندگان دیگر هوش مصنوعی، فرایند واردکردن اطلاعات خود را آغاز کنند.















نظرات کاربران